english version  English version    
         Tac - fabricat din lemn sau fibra de sticla, este "instrumentul" cel mai important al jocului.
         Creta - o creta speciala care se aplica pe pastila tacului pentru a asigura un contact perfect intre acesta si bila alba.
         Prelungitor - intra in spatele tacului sau se insurubeaza pentru a mari lungimea acestuia. Este folosit cand bila alba este la o distanta mare de jucator.
         Sprijin - un sprijin care are un capat in forma de X. Se foloseste cand bila alba nu poate fi jucata doar cu prelungitorul.
         Sprijinul de ocolire - arata la fel ca sprijinul normal, dar are un capat special pentru a ocoli bilele, Este cea mai recenta aparitie in snooker.
         Paianjenul - un sprijin care are un capat in forma de arcada, folosit petru a plasa tacul peste bile.
         Lebada - un sprijin cu capat in forma de arcada, cu o extensie superioara, folosit pentru a lovi bila alba peste mai multe bile.
         Triunghiul - un cadru in forma de triunghi folosit petru a aduna si pozitiona bilele rosii pe masa.
         Sprijin extins - la fel ca sprijinul normal, dar cu un mecanism la capatul opus prin care se poate extinde.
         Paianjenul extins - o combinatie dintre paianjen si lebada. Este folosit pentru a lovi bile peste grupuri mari de bile rosii. Nu este des folosit in snookerul profesionist, decat cand nu poate fi folosit paianjenul sau lebada.
         Markerul pentru bile - un instrument dreptunghiular cu o latura concava, folosit de arbitru in mai multe situatii: pentru indepartarea unei bile pentru a fi curatata, pentru a determina daca o bila colorata poate fi repozitionata pe punct, pentru a determina daca o bila poate fi lovita pe una din extremitati in caz de free-ball.